Nico Brillen in de pers

Nico Brillen & Lenzen sponsort rondemissen

De rondemissen voor het Spektakel van Steenwijk 2013 zijn bekend! Denise Hasebos en Jieja Starrenburg-van Buiten gaan op 27 juli hun medewerking verlenen aan het wielerevenement. De twee vriendinnen wonen beiden in Steenwijk. Jieja werkt als medewerker Human Resource bij de grootste online retailer van Nederland en Denise als activiteitenbegeleidster in Nijenstede. Daarnaast is Jieja zangeres van de band Barricade. De dames worden gesponsord door Nico Brillen en Lenzen Steenwijk. 

 


 

Medische chip laat blinden weer zien

Oogziekenhuis Zonnestraal heeft primeur met revolutionair netvliesimplantaat

HILVERSUM, 26 juni 2013 - Vandaag maakt Oogziekenhuis Zonnestraal bekend dat zij als eerste ziekenhuis in Nederland een netvliesimplantaat met succes hebben geïmplanteerd bij een blinde vrouw. In de loop van 2013 krijgen twee andere patiënten, die aan de aandoening Retinitis Pigmentosa lijden, via deze behandeling weer zicht terug.


Een bijzondere primeur voor het oogziekenhuis, dat met elf vestigingen de grootste landelijke aanbieder van specialistische en standaard oogzorg is. Begin februari 2013 heeft de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit (FDA) goedkeuring verleend aan deze ingreep. Dat deze innovatie nu ook in Nederland wordt toegepast, wordt als een mijlpaal in de Nederlandse oogheelkunde beschouwd.

Droom komt uit
De operatie is uitgevoerd door dr. Marco Mura, netvlieschirurg. Mura, werkzaam bij Oogziekenhuis Zonnestraal, geldt als autoriteit op het gebied van vitreoretinale chirurgie. Mura: “Zicht aan blinde mensen teruggeven is de verwezenlijking van mijn droom. Ik ben arts geworden om de kwaliteit van leven te verbeteren en werd oogarts om mensen met een oogaandoening te genezen.” Het oog functioneert met behulp van een minicamera die op een zonnebril gemonteerd is. De camera vangt beelden op en vertaalt die, via het netvliesimplantaat in het oog, naar de hersenen in vormen en beweging. Dankzij deze techniek kunnen blinden, die lijden aan de erfelijke aandoening Retinitis Pigmentosa, weer licht en contouren onderscheiden. Wereldwijd is deze behandeling nog maar in vijf ziekenhuizen in Duitsland, Engeland, Italië, Verenigde Staten en Saudi Arabië uitgevoerd. De behandeling bij Oogziekenhuis Zonnestraal onderscheidt zich van deze landen door een intensieve samenwerking met low-vision experts van Bartiméus in het voor- en natraject.

Innovatie
Zorgkwaliteit en innovatie vormen, volgens het oogziekenhuis, de basis van goede oogzorg. Het ziekenhuis heeft deze behandeling zelf gefinancierd. Peter de Koning, bestuurslid en één van de oprichters van Oogziekenhuis Zonnestraal: “Vanwege het innovatieve karakter van ons ziekenhuis investeren we altijd als eerste in nieuwe behandelingen. Zo lopen we niet alleen voorop in de toepassing van moderne en beproefde oogheelkundige technologieën, maar participeren we ook actief in de ontwikkeling ervan.” Op dit moment wordt de behandeling nog niet vergoed door zorgverzekeraars, maar in landen als Duitsland en Italië gebeurt dit al wel. De Koning vervolgt: “De tijd tussen de internationale goedkeuring van deze behandeling en de introductie ervan in Nederland is kort. Op dit moment zijn we in gesprek met zorgverzekeraars over de toekomstige vergoeding.”Retinitis Pigmentosa
Nederland telt 45.000 blinden. Ongeveer 4.700 mensen lijden aan Retinitis Pigmentosa, waarvan er jaarlijks ongeveer vijftig hun zicht verliezen. De ziekte is een verzamelnaam voor een groep oogaandoeningen die leiden tot slecht zien in het donker (nachtblindheid) en zeer geleidelijke beperking van het gezichtsveld die uiteindelijk leidt tot kokerzien. De aandoening kent een uiteenlopend verloop, maar de meeste patiënten worden rond het 40e levensjaar blind.
 
 

Lekker haring happen in Meppel 
 

Op de voorpagina van de Steenwijker Courant tijdens het artevend weekend in Steenwijk

van maandag 3 juni 2013 


 

Nico Brillen & Lenzen werkt al jaren samen met de Ledenvereniging van Zorggroep Oude en Nieuwe Land.

 
Gratis oogmeting
Laat regelmatig gratis uw ogen controleren. Bij Nico Brillen & Lenzen worden uw ogen professioneel gemeten en gecontroleerd. We zorgen niet alleen voor het scherpste zicht maar ook voor de meest comfortabele kijkoplossing.
Na dit onderzoek kan er een passend glasadvies gegeven worden.
Voor een vrijblijvende afspraak kunt u bellen naar 0521-512280
Nico Brillen & Lenzen is ook leverancier van alle zorgverzekeraars

Ledenvereniging Zorggroep Oude en Nieuwe Land
Ledenvereniging Zorggroep Oude en Nieuwe Land richt haar activiteiten op zorg en welzijnsvoorzieningen die niet (meer) door de overheid worden gefinancierd. Juist wanneer de overheid bezuinigt op de kosten voor zorgverlening, wordt de rol van de Ledenvereniging belangrijker. Al is het alleen maar om leden te ondersteunen bij het zoeken naar de juiste weg in het woud van beschikbare voorzieningen op het gebied van zorg, welzijn en wonen. Het oude principe 'voor allen, door allen' is nog steeds van groot belang!
 
Ledenvoordeel
Op vertoon van uw ledenpas krijgt u 10% korting bij aanschaf van een complete bril met een maximum van € 50,- en 10% korting op aanschaf van contactlensvloeistof of een zonnebril zonder sterkte. De korting is niet mogelijk in combinatie met andere aanbiedingen.
 
Opticien aan huis
Goed zicht is belangrijk. Als u niet in staat bent zelf een opticien te bezoeken, kan een opticien ook bij u thuis komen. Voor een huisbezoek kunt u zich melden via de ledenadministratie van de Ledenvereniging Zorggroep Oude en Nieuwe Land, tel. (0521) 539893.
 
Wij beschikken over een rolstoelvriendelijke ingang.
 
Kijk voor meer info op www.nicobrillen.nl  of www.uwledenvereniging.nl
     

Delen